Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars: Bu Ada'da her türlü ambargoya, her türlü tanınmamışlığa rağmen mutluyduk ve huzur içinde yaşıyorduk

Ülkede son yıllarda giderek artan sorunların artık toplumun her kesimine sirayet ettiğini söyleyen Baybars, “Bu ülkede trafik diye bir sorun yoktu. Trafikte yaratılan kaos yoktu. Bu ülkede trafikte yaratılan, yol güvenliği ile ilgili yaratılan zafiyetin dışında trafikte birbirini döven, birbirine toleranssız davranan insanlar da yoktu.” dedi.

Baybars, bu ülkede cinayet, tecavüz, istismar gibi olayların bu kadar fazla işlenmediğine işaret ederek, “Bu ülkede güvenli bir şekilde yaşıyorduk. Kapılarımızı ve arabamızı kilitlemiyorduk. Bu Ada'da her türlü ambargoya, her türlü tanınmamışlığa rağmen mutluyduk ve huzur içinde yaşıyorduk. İnsanımız kendi ülkesine yabancılaşmış değildi.” şeklinde konuştu. 

Kendi ülkesine yabancı bir toplum yaratıldığını savunan Baybars, “İnsanların bu ülkede yaşarken yollarda ölmesine ve iş güvencesiz çalışmasına sebebiyet verdiniz.” dedi. Karpaz’da eşeklerin öldürülmesinin bir “vahşet” olduğunu belirten Baybars, eleştirilerde bulundu. Baybars, Karpaz eşeklerinin korunması konusuna değinerek ayrılan kaynağın yeterli olmadığını ifade etti. Ayşegül Baybars, “Bu ülkede insanların, hayvanların huzurunun kalmamasının sebebi, sizin yönetim politikalarınızın birbiriyle eşgüdüm içerisinde olmamasıdır.” ifadesini kullandı.

Yol güvenliği ve trafikle ilgili sorunları gündeme getirdikleri konulardan bir tanesi olduğunu kaydeden Baybars, deprem ve yangınlarla ilgili riskler konusuna da değindi. Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Baybars, insanların kendi ülkesine yabancılaştığını savundu.