Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

Teksas'taki sel felaketinde ailelere acı haber!

DÜNYA 07.07.2025 - 20:06, Güncelleme: 07.07.2025 - 20:06
 

Teksas'taki sel felaketinde ailelere acı haber!

ABD'de yaşanan sel felaketinde kamp yaparken sele kapılan ve günlerdir aranan 27 kız çocuğu ile danışmanlarının hayatını kaybettiği açıklandı.
ABD'nin Teksas eyaletinde en az 82 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel felaketinde kayıplar artıyor. 4 Temmuz'da yaklaşık 750 kız çocuğu, Guadalupe Nehri kıyısındaki, neredeyse yüzyıllık bir yaz kampı olan Camp Mystic'te, diğerleri de CamLa Junta'da konaklıyordu. Çocukların yaşları 7 ile 14 arasında değişiyordu. Bölgeyi selin vurmasının ardından en kötü etkilenen yerler kamp alanları oldu. Can kaybı haberleri ile birlikte 27 kampçı kız çocuğunun kayıp olduğu duyurulmuştu. Bugün Mystic Camp'tan yapılan açıklamada çocukların ve danışmanlarının hayatlarını kaybettiği bildirildi. Felaketten kurtulanlar, CNN International'a yaptıkları açıklamada, diğer kız çocuklarının selden nasıl kaçtıklarını anlattı. Kabinlerden yüzerek çıkmayı başaranlar acil durum personeli tarafından kurtarıldı. ÇOCUKLARI ŞİLTELERİN ÜZERİNE YERLEŞTİRDİLER Camp Mystic yakınlarında bir güvenlik görevlisi, yükselen sulardan kurtulmalarına yardımcı olmak için çocukları şiltelerin üzerine yerleştirdi. Üç çocuğun annelerinden biri, çoğu genç olan kamp danışmanlarının, çocukların gece yarısı pencerelerden kabinlerinden kaçmalarına ve karaya çıkmalarına yardımcı olduklarını anlattı. "İNANILMAZ ŞEKİLDE CESURLARDI" Glenn Juenke, "Kızlarınızın bu genç yaşta hayatlarının en korkunç anlarına karşı gösterdiği cesaret ve inanca ilk elden tanık oldum. Hepsi üşümüş ve korkmuştu ama inanılmaz şekilde cesurlardı. Bana güvendiler, uzun ve üzücü bir gece boyunca birbirimize yaslandık" diye konuştu.
ABD'de yaşanan sel felaketinde kamp yaparken sele kapılan ve günlerdir aranan 27 kız çocuğu ile danışmanlarının hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD'nin Teksas eyaletinde en az 82 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel felaketinde kayıplar artıyor.

4 Temmuz'da yaklaşık 750 kız çocuğu, Guadalupe Nehri kıyısındaki, neredeyse yüzyıllık bir yaz kampı olan Camp Mystic'te, diğerleri de CamLa Junta'da konaklıyordu. Çocukların yaşları 7 ile 14 arasında değişiyordu.

Bölgeyi selin vurmasının ardından en kötü etkilenen yerler kamp alanları oldu. Can kaybı haberleri ile birlikte 27 kampçı kız çocuğunun kayıp olduğu duyurulmuştu. Bugün Mystic Camp'tan yapılan açıklamada çocukların ve danışmanlarının hayatlarını kaybettiği bildirildi.

Felaketten kurtulanlar, CNN International'a yaptıkları açıklamada, diğer kız çocuklarının selden nasıl kaçtıklarını anlattı. Kabinlerden yüzerek çıkmayı başaranlar acil durum personeli tarafından kurtarıldı.

ÇOCUKLARI ŞİLTELERİN ÜZERİNE YERLEŞTİRDİLER

Camp Mystic yakınlarında bir güvenlik görevlisi, yükselen sulardan kurtulmalarına yardımcı olmak için çocukları şiltelerin üzerine yerleştirdi.
Üç çocuğun annelerinden biri, çoğu genç olan kamp danışmanlarının, çocukların gece yarısı pencerelerden kabinlerinden kaçmalarına ve karaya çıkmalarına yardımcı olduklarını anlattı.

"İNANILMAZ ŞEKİLDE CESURLARDI"

Glenn Juenke, "Kızlarınızın bu genç yaşta hayatlarının en korkunç anlarına karşı gösterdiği cesaret ve inanca ilk elden tanık oldum. Hepsi üşümüş ve korkmuştu ama inanılmaz şekilde cesurlardı. Bana güvendiler, uzun ve üzücü bir gece boyunca birbirimize yaslandık" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.