Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

HP Genel Başkanı Kudret Özersay: Belli ki konuşmak istiyor ama güvenmiyor

GÜNCEL 06.02.2025 - 12:06, Güncelleme: 06.02.2025 - 12:13
 

HP Genel Başkanı Kudret Özersay: Belli ki konuşmak istiyor ama güvenmiyor

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında "hükümsüz tutuklu" olarak cezaevinde bulunan üniversitenin küçük ortağı Serdal Gündüz ile görüşeceğini kaydetti.
Özersay, yaptığı yazılı açıklamada, "Serdal Gündüz’ün mahkemeye gelmesini talep ettiğini, kendisine güvendiği mesajını vererek mahkemeye gelmesi halinde daha detaylı açıklamalar yapacağını ima ettiğini" belirtti.   Gündüz’ün tehdit edildiğini öne sürdüğünü söyleyen Özersay, “Belli ki konuşmak istiyor ama güvenmiyor, ifade vermesine, başka isimleri de yargılama sürecinde sanık konumuna sokmasına engel olan birileri mi var, asıl soru budur.” dedi.   Özersay, “Siyasilere uzanan itirafları olacaksa kendisini dinleyip hem baskı altında kalmaması hem de bu sürecin şeffaf şekilde ilerlemesi için, bir şeylerin gizli kalmaması için kamuoyunu yargılama sürecini etkilemeyecek şekilde bilgilendireceğimizi duyurmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) başlatılan sahte diploma ve yolsuzluk soruşturması kapsamında "hükümsüz tutuklu" olarak cezaevinde bulunan üniversitenin küçük ortağı Serdal Gündüz ile görüşeceğini kaydetti.

Özersay, yaptığı yazılı açıklamada, "Serdal Gündüz’ün mahkemeye gelmesini talep ettiğini, kendisine güvendiği mesajını vererek mahkemeye gelmesi halinde daha detaylı açıklamalar yapacağını ima ettiğini" belirtti.

 

Gündüz’ün tehdit edildiğini öne sürdüğünü söyleyen Özersay, “Belli ki konuşmak istiyor ama güvenmiyor, ifade vermesine, başka isimleri de yargılama sürecinde sanık konumuna sokmasına engel olan birileri mi var, asıl soru budur.” dedi.

 

Özersay, “Siyasilere uzanan itirafları olacaksa kendisini dinleyip hem baskı altında kalmaması hem de bu sürecin şeffaf şekilde ilerlemesi için, bir şeylerin gizli kalmaması için kamuoyunu yargılama sürecini etkilemeyecek şekilde bilgilendireceğimizi duyurmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.