Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

İngiliz istihbaratı alarmda:Starmer'in evi kundaklandı!

DÜNYA 24.05.2025 - 13:09, Güncelleme: 24.05.2025 - 13:09
 

İngiliz istihbaratı alarmda:Starmer'in evi kundaklandı!

İngiltere güvenlik servisi, ülkenin Başbakanı Keir Starmer'ın evinin kundaklanmasında Rusya'nın parmağı olup olmadığını araştırıyor.
Financial Times'ın İngiliz hükümetinden üst düzey kaynaklara dayandırdığı habere göre İngiliz yetkililer, kundakçılıkla suçlanan üç kişiyi Rus tarafının işe almış olup olmadığını inceliyor. Ayrıca bu şüphelerin doğrulanması halinde Londra'nın tepkisinin ne olabileceği de tartışılıyor. Başbakana ait evdeki yangın 12 Mayıs sabahı meydana geldi. Kundaklama sonucu evin kapısında hasar meydana geldi. Aralarında bir Ukrayna ve bir Romanya vatandaşının da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı. DİĞER İKİ OLAYLA İLİŞKİLENDİRİLDİ Keir Starmer ve ailesi Downing Street'teki resmi konutta yaşarken, Londra'nın kuzeybatısında sahip olduğu dört yatak odalı bir ev geçici olarak kiraya veriliyor. 8 Mayıs'ta Starmer'ın bir komşusuna sattığı araba alev almış ve 11 Mayıs'ta da bir zamanlar ailesiyle birlikte yaşadığı kuzey Londra'daki bir evin girişinde yangın çıkmıştı. Polis, son yaşanan saldırıyı bu iki olayla ilişkilendirdi.
İngiltere güvenlik servisi, ülkenin Başbakanı Keir Starmer'ın evinin kundaklanmasında Rusya'nın parmağı olup olmadığını araştırıyor.

Financial Times'ın İngiliz hükümetinden üst düzey kaynaklara dayandırdığı habere göre İngiliz yetkililer, kundakçılıkla suçlanan üç kişiyi Rus tarafının işe almış olup olmadığını inceliyor.

Ayrıca bu şüphelerin doğrulanması halinde Londra'nın tepkisinin ne olabileceği de tartışılıyor.

Başbakana ait evdeki yangın 12 Mayıs sabahı meydana geldi. Kundaklama sonucu evin kapısında hasar meydana geldi.

Aralarında bir Ukrayna ve bir Romanya vatandaşının da bulunduğu 3 şüpheli tutuklandı.

DİĞER İKİ OLAYLA İLİŞKİLENDİRİLDİ

Keir Starmer ve ailesi Downing Street'teki resmi konutta yaşarken, Londra'nın kuzeybatısında sahip olduğu dört yatak odalı bir ev geçici olarak kiraya veriliyor.

8 Mayıs'ta Starmer'ın bir komşusuna sattığı araba alev almış ve 11 Mayıs'ta da bir zamanlar ailesiyle birlikte yaşadığı kuzey Londra'daki bir evin girişinde yangın çıkmıştı.

Polis, son yaşanan saldırıyı bu iki olayla ilişkilendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.