Atakom
Serena
girne belediyse
GRAND SAPHIRE

“Yağmur Durduğunda” ve “Uçan Bisiklet” Oyunları 27 Mart Haftasında Sahnelenecek

GÜNCEL 24.03.2025 - 18:09, Güncelleme: 24.03.2025 - 18:09
 

“Yağmur Durduğunda” ve “Uçan Bisiklet” Oyunları 27 Mart Haftasında Sahnelenecek

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde bu hafta hem çocuk seyircisiyle hem de yetişkin seyircisiyle buluşacak.
25 Mart Salı sabah 10.30 ve 11.30'da Hatice Tezcan'ın yazıp yönettiği "Uçan Bisiklet" çocuk oyunu Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nda çocuklarla buluşacak.  Hayal varsa hayat var diyen “Uçan Bisiklet”, iki arkadaşın sıradan bir günde elektriklerin kesilmesi ile aynı düşte buluşmasını konu alıyor. Gerçek hayatın ağırlığına ve engellerine rağmen ortak bir düş kurup hayatı daha yaşanır kılmayı paylaşmayı ve aynı zamanda izleyenlere empati kurma becerisini hatırlatmayı hedefliyoruz. Bir takım engellerden dolayı bir araya gelemeyen iki çocuk bir düştü buluşup oyun oynuyorlar. biz neden daha önce oynamadık ki sorusunu soruyor bir tanesi. Aslında birlikte oynamak bu kadar zor olmamalı. 27 Mart Perşembe akşamı ise saat 20.00'da Andrew Bovell'in yazdığı, Ezgi Yentürk’ün çevirisini yaptığı, Nehir Demirel'in yönettiği KT. Devlet Tiyatrosu ile ortak yapım olan "Yağmur Durduğunda" oyunu ücretsiz sahnelenecek. Oyun, tek bir tema etrafında toplanmasa da, istismarın her türlü hali sahnededir. Fiziksel, psikolojik ve çevresel. Tüketim, tatminsizlik ve suskunluk...İçinde kopan fırtınaların esiri olmuş bir adam...  Akıl yoluyla her şeyin daha iyiye evrilebileceğini savunan bir kadın... Ve bu ikilinin çocuğu... Babasının yokluğu ve annesinin suskunluğu... Babasını aramak için dünyanın  öbür ucuna giden ve yol üzerinde hayatının aşkıyla karşılaşan bu çocuk... Kim olduğunu, nereye ait olduğunu bilmek ister.
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri çerçevesinde bu hafta hem çocuk seyircisiyle hem de yetişkin seyircisiyle buluşacak.

25 Mart Salı sabah 10.30 ve 11.30'da Hatice Tezcan'ın yazıp yönettiği "Uçan Bisiklet" çocuk oyunu Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nda çocuklarla buluşacak. 

Hayal varsa hayat var diyen “Uçan Bisiklet”, iki arkadaşın sıradan bir günde elektriklerin kesilmesi ile aynı düşte buluşmasını konu alıyor. Gerçek hayatın ağırlığına ve engellerine rağmen ortak bir düş kurup hayatı daha yaşanır kılmayı paylaşmayı ve aynı zamanda izleyenlere empati kurma becerisini hatırlatmayı hedefliyoruz. Bir takım engellerden dolayı bir araya gelemeyen iki çocuk bir düştü buluşup oyun oynuyorlar. biz neden daha önce oynamadık ki sorusunu soruyor bir tanesi. Aslında birlikte oynamak bu kadar zor olmamalı.

27 Mart Perşembe akşamı ise saat 20.00'da Andrew Bovell'in yazdığı, Ezgi Yentürk’ün çevirisini yaptığı, Nehir Demirel'in yönettiği KT. Devlet Tiyatrosu ile ortak yapım olan "Yağmur Durduğunda" oyunu ücretsiz sahnelenecek.

Oyun, tek bir tema etrafında toplanmasa da, istismarın her türlü hali sahnededir. Fiziksel, psikolojik ve çevresel. Tüketim, tatminsizlik ve suskunluk...İçinde kopan fırtınaların esiri olmuş bir adam...  Akıl yoluyla her şeyin daha iyiye evrilebileceğini savunan bir kadın... Ve bu ikilinin çocuğu... Babasının yokluğu ve annesinin suskunluğu... Babasını aramak için dünyanın  öbür ucuna giden ve yol üzerinde hayatının aşkıyla karşılaşan bu çocuk... Kim olduğunu, nereye ait olduğunu bilmek ister.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zirvekibris.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.